Artikel 4.31 - Aanwezigheid, bereikbaarheid en afmetingen: lid 2

Beoordelingsmethodiek:
Controleer of bij de woonfuncties met een gebruiksoppervlakte van niet meer dan 50 m² de bergruimten gemeenschappelijk zijn. Controleer in dit geval of de vloeroppervlakte van de bergruimte ten minste 1,5 m² per woonfunctie bedraagt.

Toelichting:
Dit is een uitzondering op de regel dat elke woning een eigen bergruimte moet hebben. Een bergruimte mag gemeenschappelijk zijn als de gebruiksoppervlakte van de woonfunctie niet meer dan 50 m² bedraagt en er een gemeenschappelijke bergruimte is met een vloeroppervlakte van 1,5 m² per op die bergruimte aangewezen woning. Hiermee kan bij bijvoorbeeld studentenflats worden volstaan met een gemeenschappelijke fietsenberging. Opgemerkt wordt dat dit besluit geen eisen stelt aan de inventaris van de ruimte. Dus er mogen ook meerlaagse fietsenrekken worden gebruikt, waarmee de 1,5 m² zelfs ruim voldoende moet zijn.

Bouwbesluit 2003:
Overeenkomstig artikel in Bouwbesluit 2003: -.


Voldoet:
De woonfuncties met een gebruiksoppervlakte van niet meer dan 50 m² hebben gemeenschappelijke bergruimten met een vloeroppervlakte van ten minste 1,5 m² per woonfunctie.

Voldoet niet:
De woonfuncties met een gebruiksoppervlakte van niet meer dan 50 m² hebben gemeenschappelijke bergruimten, maar de vloeroppervlakte daarvan is minder dan ten minste 1,5 m² per woonfunctie. Het betreft de volgende woonfuncties:

OMSCHRIJF WELKE WOONFUNCTIES EEN TE KLEINE GEMEENSCHAPPELIJKE BERGRUIMTE HEBBEN

Niet controleerbaar:
Het is niet duidelijk of de woonfuncties met een gebruiksoppervlakte van niet meer dan 50 m² gemeenschappelijke bergruimten hebben. Het betreft de volgende woonfuncties:

OMSCHRIJF OM WELKE WOONFUNCTIES HET GAAT

of

De woonfuncties met een gebruiksoppervlakte van niet meer dan 50 m² hebben gemeenschappelijke bergruimten, maar het is niet duidelijk of de vloeroppervlakte daarvan ten minste 1,5 m² per woonfunctie bedraagt. Het betreft de volgende woonfuncties:

OMSCHRIJF OM WELKE WOONFUNCTIES HET GAAT

Niet van toepassing:
Er zijn geen gemeenschappelijke bergruimten aanwezig.

of

Ondanks dat de woonfuncties een gebruiksoppervlakte van niet meer dan 50 m² hebben zijn de bergruimten niet gemeenschappelijk.